“Groot nieuws! De praktijk voor de kleine huisdieren gaat een splinternieuw gebouw krijgen!
Geen nood: de nieuwe locatie is vlakbij, onder de kerktoren van het Herent!
We houden jullie op de hoogte van de vorderingen der werken!”

 

Wie is wie?

Wij zijn dierenarts Steven Dhondt en dierenarts Liesbeth Winters, beiden geboren in het gezegende jaar 1979! Steven is afkomstig van Nazareth (Oost-Vlaanderen) en Liesbeth is geboren en getogen in het Herent (Neerpelt, Limburg). We hebben elkaar leren kennen op de schoolbanken van de universiteit tijdens onze gemeenschappelijke studie diergeneeskunde in Merelbeke. In 2004 zijn we afgestudeerd en aan de slag gegaan bij collega-dierenartsen. In 2006 zijn we getrouwd, zijn we onze eigen praktijk gestart (op het industrieterrein in Overpelt) en in 2007 is onze zoon Emiel geboren. In 2010 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie langs de Peerderbaan in Pelt. Steven is gespecialiseerd in rundvee en paarden, terwijl Liesbeth de kleine huisdieren onder haar hoede neemt.

In 2014 hebben we de handen in elkaar geslagen met dierenarts Désirée Aerts voor de oprichting van onze paardenkliniek Het Bokt. Désirée is afkomstig uit Bocholt en is in 2010 afgestudeerd in Merelbeke, optie Paard. Vlak daarna heeft ze gedurende 4 jaar een intensieve opleiding gevolgd in de chirurgie, orhopedie en inwendige geneeskunde van het paard in paardenkliniek Equitom, onder leiding van paardenchirurg Tom Mariën. Désirée staat sinds juli 2015 in voor alle 2de lijnsbehandelingen en chirurgische ingrepen bij paarden. Hierin wordt ze dagelijks bijgestaan door dierenartsen Katrien Houben en Carolina Almeida en een aantal jaarlijks roterende interns en stagiaires.

Dierenarts Katrien Houben is afkomstig van Houthalen en is afgestudeerd in 2015, optie paard. Zij heeft na haar studies een jaar internship gelopen op de universiteit in Gent en is daarna bij ons komen werken. Haar passie ligt volledig bij de paarden. Ze werkt met grote gedrevenheid zowel in de voortplanting (KI Het Bokt) als in de baanpraktijk en in de paardenkliniek in Peer. 

Dierenarts Carolina Almeida is afkomstig uit Portugal en is bij ons terechtgekomen als intern in de paardenkliniek in 2020. Na haar internship is ze bij ons blijven hangen en werkt ze met groot enthousiasme in de paardenkliniek.

In de zomer van 2015 is ons team kleine huisdieren uitgebreid met dierenarts Sara Van Der Heyden. Zij studeerde af in 2004 en heeft daarna een internship gelopen op dienst kleine huisdieren van de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Van 2005 tot 2011 heeft ze gewerkt op de dienst Pathologie van de huisdieren en behaalde in 2011 haar doctoraat. Na 4 jaar werken als technisch verantwoordelijke in het diergeneeskundig centrum CODA in Ukkel, heeft ze opnieuw de overstap gemaakt naar de praktijk. Daarvoor verhuisde ze zelfs van Oost-Vlaanderen naar het Limburgse Eksel.

In september 2020 hebben we de wachtkamer een make-over gegeven en een balie geplaatst. Assistentes Ann Claes en Eline Poelmans helpen ons daar met de telefoons, administratie, het afhalen van medicatie en nog duizend andere dingen!

Wie u ook tegen het lijf kan lopen in onze praktijk is dierenarts Jolien Pieters. Zij is afkomstig uit Lokeren, afgestudeerd in juni 2020 in de optie rundvee. Zij is sinds november 2020 de rechterhand van Steven geworden in de baanpraktijk voor rundvee. Door haar brede interesse, werkt ze ook mee met de paarden, zowel op de baan als in de voortplanting en in de paardenkliniek. Zelfs bij de kleine huisdieren is ze af en toe met plezier een helpende hand!

Het laatste nieuwe en vrolijk gezicht in onze praktijk is dierenarts Jasmine Noelanders. Misschien kent u ze al van in de paardenkliniek, want daar heeft ze na haar afstuderen in 2020, een internship gedaan gedurende 1 jaar. Sinds oktober 2021 werkt ze bij de kleine huisdieren in Pelt, maar uit liefde voor de paarden springt ze af en toe ook nog bij in de paardenkliniek!

Ook willen we ons manusje-van-alles Yvo Aegten hier zeker vermelden! Hij werkt mee in de verzorging van de stallen, maar nog zoveel meer!

Wij hebben doorheen de jaren stevig gewerkt aan een hecht team van bekwame en gedreven collega’s. Samen zorgen wij voor een optimale service en een persoonlijke benadering van iedere patient.

Uw huisdier is bij ons van harte welkom!

 

DAP De Kolis

Het Bokt

  • Paardenkliniek Het Bokt

    Paardenkliniek Het Bokt

    Op de kippen 8 bus 2 | 3990 Peer

Voorplantingscentrum

Liesbeth Winters

Kleine huisdieren

0032 497 70 13 74
0032 11 14 66 77

 

Het Bokt

Paardenkliniek

0032 493 77 00 77

website Het Bokt

 

Steven Dhondt

Grote huisdieren

0032 474 88 79 95

website KI Het Bokt