Wie is wie?

Wij zijn dierenarts Steven Dhondt en dierenarts Liesbeth Winters, beiden geboren in het gezegende jaar 1979! Steven is afkomstig van Nazareth (Oost-Vlaanderen) en Liesbeth is geboren en getogen in het Herent (Neerpelt, Limburg). We hebben elkaar leren kennen op de schoolbanken van de universiteit tijdens onze gemeenschappelijke studie diergeneeskunde in Merelbeke. In 2004 zijn we afgestudeerd en aan de slag gegaan bij collega-dierenartsen. In 2006 zijn we getrouwd, zijn we onze eigen praktijk gestart (op het industrieterrein in Overpelt) en in 2007 is onze zoon Emiel geboren. In 2010 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie langs de Peerderbaan in Neerpelt.

In oktober 2012 is dierenarts Bieke Jannis ons team komen versterken. Zij is afkomstig van St-Huibrechts-Lille en is in juni 2012 afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren. Haar taken zijn zeer divers: ze staat ons bij in de dagelijkse praktijk, zowel bij consultaties als bij operaties, beantwoordt telefonische oproepen, verzorgt de gehospitaliseerde patiënten, houdt onze apotheek tip top in orde, verzorgt onze administratie, … Ondertussen is Bieke al 2 keer mama geworden.

In 2014 hebben we de handen in elkaar geslagen met dierenarts Désirée Aerts voor de oprichting van onze paardenkliniek Het Bokt. Désirée is afkomstig uit Bocholt en is in 2010 afgestudeerd in Merelbeke, optie Paard. Vlak daarna heeft ze gedurende 4 jaar een intensieve opleiding gevolgd in de chirurgie, orhopedie en inwendige geneeskunde van het paard in paardenkliniek Equitom, onder leiding van paardenchirurg Tom Mariën. Désirée staat sinds juli 2015 in voor alle 2de lijnsbehandelingen en chirurgische ingrepen bij paarden. Hierin wordt ze dagelijks bijgestaan door dierenarts Katrien Houben, een aantal interns en stagiaires.

Dierenarts Katrien Houben is afkomstig van Houthalen en is afgestudeerd in 2015, optie paard. Zij heeft na haar studies een jaar internship gelopen op de universiteit in Gent en is daarna bij ons komen werken. Zij is de rechterhand van Désirée op de paardenkliniek, neemt een stuk van de baanpraktijk voor haar rekening en helpt mee in de voortplanting tijdens het dekseizoen.

In de zomer van 2015 is ons team kleine huisdieren uitgebreid met dierenarts Sara Van Der Heyden. Zij studeerde af in 2004 en heeft daarna een internship gelopen op dienst kleine huisdieren van de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Van 2005 tot 2011 heeft ze gewerkt op de dienst Pathologie van de huisdieren en behaalde in 2011 haar doctoraat. Na 4 jaar werken als technisch verantwoordelijke in het diergeneeskundig centrum CODA in Ukkel, heeft ze opnieuw de overstap gemaakt naar de praktijk. Daarvoor verhuisde ze zelfs van Oost-Vlaanderen naar het Limburgse Eksel.

Na een zwangerschapsvervanging van Bieke in de zomer van 2018, is dierenarts Sarah Vanherk uit Bocholt ook in ons team gebleven. Sarah is afgestudeerd in 2017 in de optie kleine huisdieren en maakt het team compleet.

In juli 2018 zijn we een samenwerking gestart met dierenarts Sonia Vande Paer uit Hasselt. Sonia is specialiste chirurgie (zowel weke delen als orthopedie) en revalidatie van de kleine huisdieren. Het kleine huisdieren kabinet in Peer bij Het Bokt werd daarvoor omgebouwd tot specialistisch centrum voor chirurgie en revalidatie. Sonia werkt daar, samen met haar assistente Krisje Dierckx, op doorverwijzing vanuit onze eerstelijnspraktijk en die van onze buurtcollega’s.

In september 2020 hebben we de wachtkamer een make-over gegeven en een balie geplaatst. Assistente Ann Claes helpt ons daar met de telefoons, het afhalen van medicatie en nog duizend andere dingen!

Het laatste nieuw gezicht in onze praktijk is dierenarts Jolien Pieters. Zij is afkomstig uit Lokeren, afgestudeerd in juni 2020 in de optie rundvee. Ze werkt mee in de baanpraktijk rund en paard, maar door haar brede interesse, is ze ook een helpende hand op paardenkliniek Het Bokt en op voortplantingscentrum KI Het Bokt.

Wij hebben doorheen de jaren stevig gewerkt aan een hecht team van  bekwame en gedreven collega’s. Samen zorgen wij voor een optimale service en een persoonlijke benadering van iedere patient.

Uw huisdier is bij ons van harte welkom!

 

DAP Neerpelt

Chirurgie & Revalidatie

  • Chirurgie en Revalidatie Peer

    Chirurgie en Revalidatie Peer

    Op de kippen 8 bus 2 | 3990 Peer

Het Bokt

  • Paardenkliniek Het Bokt

    Paardenkliniek Het Bokt

    Op de kippen 8 bus 2 | 3990 Peer

Inseminatiecentrum

Liesbeth Winters

Kleine huisdieren

0032 497 70 13 74
0032 11 14 66 77

 

Sonia Vande Paer

Chirurgie en Revalidatie Peer

0032 470 01 39 61

website Sonia Vande Paer

Het Bokt

Paardenkliniek

0032 493 77 00 77

website Het Bokt

 

Steven Dhondt

Grote huisdieren

0032 474 88 79 95

website KI Het Bokt